Проєкт Praktyka від Veteran Hub випустив посібники й практичні матеріали для бізнесу про взаємодію з ветеранами й ветеранками. 

«Ці матеріали допоможуть будувати гідні умови повернення захисників і захисниць до цивільної роботи після звільнення з війська», – каже керівниця проєкту Ірина Галузінська.

Які матеріали створили

У посібниках розповідають про співпрацю з ветеранами в умовах офісної й дистанційної роботи, на виробництві або просто неба. Їх створили для HR-фахівців, менеджерів команд, керівників і власників бізнесів. Електронний варіант можна знайти тут, друковану версію можна замовити по пошті [email protected].

Команда зібрала практичні інструменти, де є покрокові інструкції розв’язання певних питань, поради й досвіди інших організацій, підказки для створення доступного робочого простору. Доступні матеріали:

  • покрокові інструкції з фізичної адаптації робочого середовища 
  • поради щодо поліпшення ветеранських програм і врахування можливих ризиків під час їхнього впровадження
  • чеклисти, моніторинги
  • практики підтримки ветеранів і ветеранок з досвіду компаній-партнерів проєкту
  • аналіз практик, які виявилися неуспішними.

Охочі можуть послухати діалог-подкаст між роботодавцями й ветеранами, ветеранками, вони обмінюються досвідом, обговорюють виклики й разом шукають спільні рішення. Подкаст є на сайті проєкту й на платформах YouTubeSpotify й Apple Podcasts.

   

Ветерани російсько-української війни – перше в новітній історії України покоління ветеранів, яких ми як суспільство визнаємо одразу. 31 жовтня 2023 року в Києві презентували концепцію нової ветеранської політики. Над її розробленням працювали Veteran Hub, «Принцип», «Юридична сотня», «Простір можливостей» і Veteranka.

   

Про те, що таке ветеранська політика, хто взагалі такі ветерани й ветеранки та чому про це треба думати вже зараз, ми запитали співзасновницю Veteran Hub Івону Костину.

Фото й обкладинка: Praktyka