Постійна комісія з питань захисту та збереження культурної спадщини підтримала петицію щодо відновлення скульптури «Янгол на подушках», повідомляє активіст Дмитро Перов.

Рішення відновити демонтовану скульптуру Костянтина Скритуцького й повернути її на Пейзажну алею комісія підтримала одноголосно. Дружина скульптора Марія Скритуцька каже, що скульптуру демонтували незаконно, без погодження автора на проведення робіт.

Водночас очільниця департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова відповідне рішення не підтримала. Вона зазначила, що відновлення скульптури має бути погоджено з місцевими жителями.

 

Скульптури для мозаїчного парку на Пейзажній алеї виготовив митець Костянтин Скритуцький на замовлення активістів. У червні 2024 року одну зі скульптур Скритуцького «Янгол на подушках» демонтували, а на її місці встановили нову, уже іншого майстра.

У червні кияни зареєстрували петицію, щоб відновити демонтовану скульптуру. Дмитро Перов каже, що руйнування «Янгола на подушках» має запустити процес обговорення щодо скульптур у міському просторі, як свого часу сталося з муралами.

Скульптури мозаїчного парку на Пейзажній алеї в аварійному стані. Про це The Village Україна розповіла керівниця ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива», яка опікуюється мозаїчним парком, Ірина Невмержицька. Ми розбиралися, що відбувається зі скульптурами на Пейзажній алеї і як цьому можна зарадити.