Навчання в київських школах і садочках хочуть організувати в очному форматі, повідомив мер Віталій Кличко під час серпневої конференції освітян.

Новий навчальний 2024–2025 рік у закладах освіти розпочнуть 2 вересня, і він триватиме до 30 червня 2025 року. Загалом до шкіл і садочків підуть 372 тисячі дітей.

Що з укриттями в школах і садочках

Загалом в укриттях шкіл і садочках Києва можуть вміститися 317 тисяч людей. За останні два роки їх місткість збільшили на 94 тисячі місць. В укриттях встановлюють резервне живлення й джерела струму, системи вентиляції й інше необхідне обладнання, працює Wi-Fi.  

У місті продовжують будувати нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. У бюджеті для цього передбачили майже півтора мільярда гривень. 

Також у Києві продовжують відновлення пошкоджених унаслідок російських атак закладів освіти. З початку повномасштабного вторгнення постраждали 149 закладів, зокрема за минулий рік росіяни пошкодили 54 заклади. За цей час відновили понад 100 об’єктів, ще в 40 будівлях тривають роботи.

   

Цьогоріч Міносвіти планує повернути 300 тисяч школярів до навчання офлайн у межах стратегії «Школа офлайн». Також поліпшуватимуть якість дистанційної освіти там, де очне навчання не можливе. У Мінцифри пояснили, що для офлайн-навчання обирали найбезпечніші школи – такі, які мають укриття, достатню кількість учнів і розташовані далеко від об’єктів, у які ймовірно може цілити армія РФ.

   

Мінцифри вже також запустило сайт шкільного застосунку «Мрія». На сайті батьки можуть дізнатися розклад уроків, оцінки, кількість пропусків занять і прочитати коментарі вчителів. Школярі можуть переглядами розклад уроків, свої оцінки, а для вчителів доступні журнали.