Громадська організація з порятунку тварин і довкілля UAnimals закликає міського голову Андрія Садового заборонити каретний бізнес у Львові.

Учора, 26 серпня, у центрі Львова втратив свідомість кінь, якого змушують «тягати карету з туристами у 21 столітті», повідомив засновник організації Олександр Тодорчук. Жінка, яка керує тваринами, привела коня до тями й за кілька хвилин змусила його везти пасажирів далі.

Обережно: чутливий контент

Жителі Львова зазначають, що коні в місті працюють за будь-яких погодних умов. До того ж за весь день їм не дають воду, а одна з тварин кульгає.  

Юристи UAnimals підготували заяву до поліції щодо фактів жорстокого поводження з тваринами. «Будувати бізнес на стражданнях живих істот – це дикість, якої не має бути у 21 столітті», – додали в організації. Українців також просять позначати Садового в коментарях і закликати його заборонити каретний бізнес у Львові. 

На звернення Тодорчука відреагував перший заступник міськголови Андрій Москаленко. Засновник UAnimals долучиться до наради, яку проведуть сьогодні. Андрій Садовий поки що не прокоментував ситуації з конем. «Рішення буде сьогодні, і воно буде справедливе», – зазначив міський голова.

UPD: У Львові заборонили використовувати коней і поні в центральній частині міста, поки робоча група напрацьовуватиме пропозиції діяльності кінних карет у місті.

   

У 2019 році в центрі Львова налякані гучним звуком коні винесли карету на лавку з людьми. Тоді травму отримала 15-річна дівчина, а кобила Фауна зламала ноги – її довелося приспати.

   

The Village Україна розповідали, що треба робити, якщо ви побачили акт жорстокого поводження з тваринами, і чи карають за це в Україні.

Відео й обкладинка: Kristina Maschakevych