У флігелі садиби Мурашка, що на вулиці Мала Житомирська, 12, виникла пожежа, повідомляє місцевий житель Олександр Глухов.

Пожежа виникла на території садиби, у якій жив і працював український художник Олександр Мурашко. Флігель підпалили невідомі. За словами Глухова, вогонь уже загасили.

   

Будинок збудували в 1913 році, він є історичною памʼяткою. У червні 2013 року в колишній садибі художника загорівся дім. Тоді спалахнуло близько 2400 м² дерев'яних перекриттів. А причиною пожежі могло бути необережне поводження з вогнем сторонніх осіб.

У 2015 році будівлю повернули місту після того, як власник не виконав зобовʼязання щодо реставрації споруди. У 2017 року в будинку обвалився балкон на другому поверсі. Того ж року в КМДА пообіцяли відновити садибу за 4,8 мільйона гривень і відкрити в ній музей, галерею або художню школу.

У 2021 році стало відомо, що на території садиби Мурашка хочуть створити Міській культурний центр. Зокрема, планували облаштувати музей родини Мурашко, а також творчі студії для дітей і дорослих.