Держава видаватиме житло людям, котрим присвоїли звання Героя України та вручили орден «Золота Зірка» за визначний геройський вчинок, ідеться в указі президента Володимира Зеленського.

Указ набув чинності в день його публікування – 26 серпня. Військові отримають житло для постійного проживання незалежно від того, чи потребують вони поліпшення житлових умов. Якщо звання Герой України присвоїли посмертно або якщо людина з орденом і званням померла, житло зможуть отримати їх родичі.

Військовим, які служили або досі служать у Міноборони, МВС, розвідувальних органах, Службі безпеки чи в Управлінні держохорони, житло надаватимуть коштом цих відомств.

   

Звання Герой України – один із видів державних нагород, який присвоюють відповідно до закону України «Про державні нагороди України». Героя України присвоюють громадянам за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень і лише за указом президента. З 2023 року питання про присвоєння звання Герой України розглядає експертна група, зокрема, через велику кількість петицій і звернень про присвоєння.