Міносвіти пропонує в новому 2024–2025 навчальному році присвятити перший урок «Перемагає той, хто пам’ятає» пам’яті загиблим захисниками і захисницям.

Відповідні методичні рекомендації для вчителів закладів освіти підготували разом з Українським інститутом національної пам’яті. Зокрема, пропонують розповісти школярам про День пам’яті загиблих захисників і захисниць України, який з 2019 року щорічно відзначають 29 серпня.

Також закликають розказати учням про початок російсько-української війни, зокрема про бої за Іловайськ. Для цього спеціально зібрали спогади учасників боїв за місто. Для уроку також підготували словник основних термінів, посилання на тематичні ресурси й матеріали інституту: інтерактивні мапи, віртуальні музеї, документальні фільми, інформаційні брошури й матеріали.

   

Цьогоріч Міносвіти планує повернути 300 тисяч школярів до навчання офлайн у межах стратегії «Школа офлайн». Також поліпшуватимуть якість дистанційної освіти там, де очне навчання не можливе. У Мінцифри пояснили, що для офлайн-навчання обирали найбезпечніші школи – такі, які мають укриття, достатню кількість учнів і розташовані далеко від об’єктів, у які ймовірно може цілити армія РФ.