На порталі Києва можна побачити, які інтернет-провайдери можуть найдовше забезпечувати зв’язок під час відключень світла.

На інтерактивній мапі провайдери позначені точками різних кольорів, які визначають час їх автономності:

  • червоний колір – нуль годин автономності;
  • помаранчевий колір – одна-дві години автономності;
  • світло-зелений – три-чотири години автономності;
  • зелений – п’ять-сім годин автономності;
  • темно-зелений – вісім і більше годин автономності.

Зважаючи на діаграму, у Києві 53% провайдерів не можуть забезпечити зв’язок із відключеннями світла. 6% провайдерів працюють ще протягом 1–2 годин. 22% провайдерів забезпечують зв’язок протягом 3–7 годин і 19% працюють понад вісім годин.

Також є пошук провайдера за адресами, однак скористатися ним проблематично. Ми спробували знайти кілька вулиць, однак деякі з них позначені просто символами, номерами або взагалі підписані наборами букв. Дашборд створили на основі опитування в «Києві Цифровому», тож й адреси на дашборді відображаються лише ті, які вводили кияни під час опитування.

На дашборді також можна подивитися, як технології підключення до інтернету по районах, а також на окремих вулицях чи адресах. Також є діаграма з найпопулярнішими провайдерами в місті. У топі – «Ланет», «Київстар» і «Тріолан».

   

Дашборди про діяльність міста запустили в травні 2024 року. Тоді додали 13 дашбордів про електронну демократію, екологію, благоустрій, звернення до контактного центру Києва 15 51, комунальну власність, соціальну політику й паркування.

Фото: скриншоти з офіційного порталу Києва