«На Київщині відкрили перше інклюзивне містечко для ветеранів», – повідомив голова ОВА Руслан Кравченко. 

Містечко побудували за 9 місяців за кошти меценатів, і зараз там доступні 59 будинків на 75–80 м². У них вже провели воду, електрику, газ і каналізацію. З допомогою благодійників також зроблять ремонт, встановлять кухонні меблі й облаштують санвузли. 

Будинки, тротуари й заїзди облаштовують з урахуванням потреб ветеранів. Також у містечку є зона відпочинку, сквер, спортивні й дитячі майданчики, зони для барбекю й поштомат.

Зараз добудовують укриття й облаштують амбулаторію й магазин. КОВА також буде оформлювати дітей ветеранів у найближчі дитсадки, школи й доставлятиме їх туди на автобусі. 

Першочергово житло надаватимуть бійцям, які отримали поранення й не можуть більше проходити службу, мають сімʼю й не мають власного житла. Зокрема, ветеранам з 72-ї ОМБР, 114-ї ТРО, 3-ої штурмової, ГУР, які підпорядковані КОВА. 

   

Містечко для ветеранів почали будувати в жовтні 2023 року. Перших мешканців планували заселити на початку літа, згодом повідомили, що відкриють містечко до кінця літа. 

   

За 30 кілометрів від Києва, у селі Дмитрівка, будують перше кластерне місто в Україні під назвою Vlasne Misto, де вже почали перші продажі житла. Ми запитали в керівника проєкту, чому це не утопія.

Обкладинка й фото: КОВА