Пілотний соцпроєкт «Київщина. Місця пам’яті» з найвідомішими місцями, де російські окупанти скоїли воєнні злочини, презентували в Ірпені, повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Проєкт презентували на Романівському мосту. На мосту є інформаційний стенд і стела з QR-кодами з усіма пошкодженими містами й селами, також там повісили червоні нитки як символ надії і відновлення.

Зараз у маршруті проєкту дев’ять локацій Київщини:

Проєкт також доступний за посиланням. Зокрема, місця воєнних злочинів росіян можна побачити в AR. Для цього треба сканувати QR-код і виконати вказівки на сайті.

Також на сайті можна самостійно побудувати маршрут зруйнованими місцями. Для цього потрібно обрати локації і маршрут автоматично сформується y Google Maps. Ми також спробували створити маршрут із чотирьох локацій.

Творці проєкту закликають робити фото та відео воєнних злочинів і публікувати їх у соцмережах із відповідними хештегами.

   

Напередодні платформа пам’яті «Меморіал» та «ЛУН Місто» створили мапу вулиць, названих на честь загиблих українських захисників і захисниць. Там можна знайти розташування вулиці, біографію воїнів і поділитися посиланням на розташування вулиці.

Фото, відео й обладинка: Руслан Кравченко, «Київщина. Місця пам’яті»