У Тернополі повернули історичні двері для магазину одягу Coosh, що на вулиці Кульчицькій, 5, повідомили власниця бренда Аліна Френдій і підприємець Петро Заставний.

Вони розповідають, що двері відреставрували, як й обіцяли раніше. Окрім того, під час ремонту приміщення для магазину відновили два шари паркету, зокрема автентичний австрійський.

Тепер власники також запустили мерч із футболками, на яких зобразили світові памʼятки (Ейфелеву вежу, статую Свободи, Пізанську вежу, Біг-Бен) і розташували поруч із ними оновлені двері. На отримані кошти відреставрують іще одні двері по сусідству.

   

У жовтні 2022 року краєзнавці повідомили, що в Тернополі демонтували історичні двері, які є памʼяткою архітектури місцевого значення. У цьому приміщенні відкрили магазин одягу українського бренда Coosh.

Тоді власники запевняли, що двері перенесли на сухий склад і планують відреставрувати, а двері, які поставили на Кульчицькій, тимчасові. Крім того, зазначали, що всередині приміщення відреставрували гіпсову ліпнину на стелі й стінах, переклали автентичний австрійський паркет, який знайшли під ламінатом, а також залишили оригінальні сходи й австрійську плитку.

Обкладинка й фото: Аліна Френдій, Coosh