Онлайн-портал із регулярними міжнародними автобусними перевезеннями вже запрацював, повідомили в Міністерстві розвитку громад, території та інфраструктури України.

Наразі на порталі можна:

  • обрати легального й перевіреного перевізника;
  • спланувати безпечний маршрут;
  • дізнатися, який пункт пропуску перетинатиме автобус і чи можна розраховувати на відсутність фізичних черг.

На сайті можна відфільтрувати пошук маршрутів з огляду на протяжність маршруту, кількість годин у дорозі. Також можна обрати маршрут «без черги» на кордоні. Знайти потрібні квитки можна за посиланням.

Для користувачів на порталі є маршрут на карті, розклад рейсу й деталі маршруту. Зазначають, скільки буде зупинок і в який містах. Також є інформація про тривалість повного маршруту. Тож, якщо пасажир підсідатиме на рейс, загальна відстань і час рейсу будуть скороченими, але не зазначають, на скільки.

Ми спробували подивитися квитки на порталі й знайти потрібний маршрут зараз не просто. Наприклад, якщо шукати маршрут Київ – Берлін, на сайті можна знайти всі доступні рейси. Але на порталі не вказують дат поїздок, тож квитків можна й не знайти.

   

Портал міжнародних маршрутів почали створювати в січні 2024 року. Про реформу міжнародних пасажирських перевезень оголосили в серпні 2023 року. У межах реформи закрили 280 міжнародних маршрутів. Таке впорядкування дозволить відстежувати реальну ситуацію з перевезеннями й планувати роботу сервісу «єЧерга» для перетину кордону автобусами, кажуть у міністерстві.

Фото, відео й обкладинка: autobus.gov.ua, Мінрозвитку громад, території та інфраструктури України