ДТЕК додав денні й тижневі графіки відключення світла для жителів Київської області, повідомили в пресслужбі компанії.

Денні графіки відображатимуть точну інформацію про відключення на добу. Їх оновлюватимуть щодня опівночі. 

Поки що на графіках відображають лише «білі» й «чорні» зони відповідно до актуальних відключень світла. «Графік базується на командах «Укренерго» й буде оперативно коригуватися в разі змін протягом дня», – додали в компанії.

Тижневі графіки – це прогнозований план стабілізаційних відключень. Загалом це графіки, які були доступні й раніше. У них враховують різні сценарії застосування відключень світла, включно із «сірими зонами».

Наразі на сайті відображають відключення світла по чотири години в певних групах. У ДТЕК пояснили, що «додаткові» дві години потрібні для того, щоб переключити групи. 

У ДТЕК зазначають, що така система оповіщень відключень світла допоможе українцям краще спланувати свій день.

   

Графіки відключення світла повернули цього тижня через дефіцит електроенергії й спеку. ДТЕК пояснив, що до масованих обстрілів погода не впливала на відключення, бо українська енергосистема мала «подушку безпеки». До того ж у спеку починають вмикати кондиціонери й інші прилади для охолодження, що підвищує споживання світла.

   

На початку серпня ДТЕК повідомляли, що відключень світла можна уникнути до середини жовтня, якщо не буде нових атак на обʼєкти енергоінфраструктури чи аномальної спеки. 

Фото: скриншоти із сайту ДТЕК