На честь загиблого військового пілота Андрія «Джуса» Пільщикова перейменують вулицю в Соломʼянському районі Києва, ідеться у відповіді міського голови Віталія Кличка.

Автор петиції пропонував перейменувати на честь загиблого пілота вулицю Зеленогірську, оскільки вона походить від назви однойменного російського міста.

Міська влада підтримала це рішення, але пояснила, що походження назви цієї вулиці не встановлене й немає офіційного висновку, чи належить вона до російської імперської символіки. Тобто рішення визначатимуть не за законом про декомунізацію.

Тепер для перейменування треба подати пропозицію з обґрунтуванням, інформаційну довідку про Андрія Пільщикова й письмову згоду родичів. 

   

На початку повномасштабного вторгнення Андрій Пільщиков долучився до Повітряних сил України. Зокрема брав участь у повітряній оборони Києві в складі підрозділу, який назвали «Привиди Києва». 

Капітан Андрій Пільщиков загинув 25 серпня 2023 року під час зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 біля села Сінгури на Житомирщині.

Обкладинка й фото: Міністерство оборони України