Шляхопровід на Куренівці відремонтують за 388,6 мільйона гривень, повідомляє КМДА.

Ідеться про шляхопровід на перетині вулиці Новокостянтинівської з під’їзними коліями на вулиці Портовій. Його обстежили й визначили, що він більше не придатний і його ресурс вже вичерпали, оскільки запустили ще в 1969 році й відтоді капітально не ремонтували. Там уже проникає в опори волога й почалася корозія арматури.

Тепер згідно з тендером «Київавтодору» там влаштують нові конструкції, перила й барʼєрні огорожі й освітлення. Також мають відремонтувати підземні й наземні комунікації, влаштувати нове дорожнє покриття на шляхопроводі й на підходах до нього. Окрім того, для доступу людей з інвалідністю там понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

Орієнтовно роботи на шляхопроводі розпочнуть наприкінці вересня й завершать до травня 2026 року (19 місяців). У цей час для транспорту організують тимчасову схему руху. 

 

У липні «Київавтодор» також оголосив тендер на реконструкцію шляхопроводу біля метро «Дарниця» за 459 мільйонів гривень. Там мають замінити дорожнє покриття й гідроізоляцію мостового полотна. Також планують усунути пошкоджені конструкції деформаційних швів і привести до належного стану залізобетонні ділянки прогонових будов та опор. 

   

Редакція The Village Україна разом із транспортними експертами «Пасажири Києва», «Про мобільність» і Bike City Consulting розповідала, які є альтернативи «розв’язкам-конюшинам» і чи потрібні взагалі шляхопроводи там, де їх наразі будують.

Обкладинка й фото: Google Maps