Велодоріжку в Солом’янському районі, яку напередодні звузили вдвічі й обрамили в тротуар, виправили, повідомили в Bike City Consulting.

Що сталося з велодоріжкою

Односторонні велосипедні доріжки облаштували в межах капремонту вулиці Митрополита Василя Липківського. Відповідно до проєкту, заїзд на прилеглу територію в певних місцях мали зробити в один рівень з проїзною частиною. Однак замість цього, на деяких ділянках велодоріжку звузили вдвічі й «обрамили прямо в бордюр».

Містяни також зазначали, що в місцях, де доріжка звужується, почали паркуватися водії. А біля Соломʼянської площі смуга взагалі «обривається».

Після розголосу доріжку відновили, але не зовсім вдало 

Зʼясувалося, що по всій вулиці немає верхнього фінального шару асфальту, дорожньої розмітки, також не встановили дорожні знаки. Однак «саме для цього заїзду швидко поклали асфальт і знайшли розмітку», – зазначили активісти. 

До того ж «старалися так, що запаяли кришки дорожніх люків», додають у спільноті. 

Активісти із Los Solomas повідомили, що про проєктну документацію, вочевидь, згадали вже після розголосу. 

   

Односторонні велодоріжки на вулиці Липківського облаштували в межах капремонту. Однак містяни повідомили про численні порушення, зокрема, на велодоріжці вже почали паркувати авто. За проєктом, уздовж смуги мали встановити антипаркувальні стовпчики чи паркани.

Фото й обкладинка: Bike City Consulting, Los Solomas