Зруйнований росіянами ліцей №1 відновили в Бородянці на Київщині, повідомила селищна голова Ірина Захарченко. 

Зараз продовжують обладнувати приміщення й прибирати їх. У нових класах встановили сучасні смарт-дошки, а в класах для початківців є інтерактивні столи. Кабінет інформатики обладнали сучасними комп’ютерами й навушниками.

У школі також є конференц-зал, інформаційний зал, зал для виступів і відпочинку. Будівлю оснастили бомбосховищем площею 916,9 м2. Укриття обладнали санвузлами, системою фільтрації повітря, процедурною, приміщенням для зберігання речей, буфетом і приміщенням для зберігання питної води.

На території ліцею обладнали майданчики для волейболу, футболу, баскетболу, тренажерну зону й зону для відпочинку. 

Що сталося з ліцеєм у Бородянці

Бородянський ліцей №1 майже повністю зруйнували на початку повномасштабного вторгнення. Будівля вигоріла зсередини, вікна й двері вибило, опорні конструкції пошкодили, а вся матеріальна база знищена. До повномасштабного вторгнення тут навчалися 500 дітей. Реконструювати ліцей допомогла Литовська Республіка. 

   

Про відновлення ліцею повідомляли в березні 2024 року, зокрема «технічне відкриття» відбулося 15 березня. Однак тоді в ліцеї не завершили всі ремонтні роботи й дітей не пускали до класів. «Будівельники активізувалися до приїзду іноземної делегації з нагоди «технічного відкриття», проте потім ремонтні роботи сповільнили», – розповіла директорка.

   

За два роки повномасштабної війни росіяни пошкодили в Україні кожну сьому школу. Найбільше руйнувань – у Харкові й на Харківщині. Новий підхід до відбудови навчальних закладів пропонує Vilna School. Редакція The Village Україна поговорила із засновницею й головною архітекторкою бюро IK-architects Катериною Яровою, яка ініціювала цей проєкт.

Фото й обкладинка: Ірина Захарченко