Проти кількох людей висунули звинувачення у смерті актора Метью Перрі від передозування, повідомляє NBC News із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Зазначають, що щонайменше одну людину уже арештували сьогодні вранці, 15 серпня. Ймовірно сьогодні ж поліція оприлюднить обвинувачення щодо усіх підозрюваних. 

У NBC News пояснюють, що правоохоронні органи інколи висувають звинувачення людям, які постачали наркотики, що стали причиною «резонансної» (high-profile) смерті.

Що відомо зараз про смерть Метью Перрі?

Метью Перрі знайшли мертвим у його басейні вдома в Лос-Анджелесі 28 жовтня 2023 року. Тоді причиною смерті назвали «гострий ефекту» кетаміну – анестетика з психоделічними властивостями.

Згодом поліція намагалася з'ясувати, де актор отримав кетамін. Цей препарат Перрі використовував для лікування депресії, утім востаннє такий сеанс відбувся за тиждень до його смерті. За такий час кетамін повністю розпадається в організмі. Натомість судмедексперт повідомляв, що рівень цієї речовини на момент смерті був таким, як використовують для загальної анестезії під час операції.

Урешті смерть Метью Перрі визнали нещасним випадком, оскільки серед причин також були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (для лікування опіоїдної залежності). Але згідно зі звітом судмедексперта, Перрі не вживав наркотиків протягом останніх 19 місяців життя.

   

Метью Перрі став відомий після ролі Чендлера Бінга у серіалі «Друзі». Також він знімався фільмах «Дев'ять ярдів» і «Десять ярдів». У 2023 році Перрі випустив мемуари, де розповів про акторське життя, стосунки та алкогольну й наркотичну залежність.

Актор не соромився публічно говорити про свою боротьбу з алкоголем і вживанням наркотиків, що іноді призводило до госпіталізації через низку захворювань. За його словами, він провів більше половини свого життя в лікувальних і реабілітаційних закладах.

Обкладинка й фото: Метью Перрі