Лише на трьох київських пляжах не знайшли кишкову паличку, повідомляє КП «Плесо».

5 й 6 серпня фахівці перевіряли якість води на 15 міських пляжах. Безпечно купатися зараз можна на пляжах «Молодіжний» на острові Венеціанський, «Острів Оболонський» і «Венеція» на Долобецькому острові.

На усіх інших локаціях купатися не рекомендують, бо вони мають або перевищений вміст кишкової палички, або нейтральний показник. Зокрема, найбільш небезпечними зараз є пляжі «Золотий» і «Пуща-Водиця».

   

У Києві не відкрили пляжний сезон через дію воєнного стану. Як і попередні два роки, людям не рекомендують відвідувати пляжі й зони відпочинку. Так хочуть уникнути їх масового скупчення, оскільки це може завадити безперешкодному доступу до укриттів і сховищ під час повітряної тривоги. 

А під час перевірки наприкінці липня жоден із 15 пляжів не визнали безпечним для купання. Уміст кишкової палички всюди перевищував норму. Це небезпечно, оскільки в разі потрапляння в організм кишкова паличка може викликати кишкові інфекції (найчастіші симптоми: нудота й діарея), запалення сечовивідних шляхів, статевих органів і важчі захворювання.

The Village Україна зібрали 30 локацій для літнього відпочинку в місті й за його межами. Ми також запитали про їхню безпечність й автономність роботи.

Обкладинка й фото: КП «Плесо», KyivMaps