На велосипедних доріжках, які облаштували по вулиці Митрополита Василя Липківського в Солом’янському районі, встановили бордюри, повідомили активісти спільноти Bike City Consulting.

Односторонні велодоріжки облаштували в межах капремонту вулиці. Відповідно до проєкту, заїзд на прилеглу територію на точкових місцях мали зробити в один рівень з проїзною частиною. Однак замість цього, на деяких ділянках велодоріжку звузили вдвічі й «обрамили прямо в бордюр».

До того ж велодоріжка різко обривається біля Соломʼянської площі, хоча за проєктом повинна продовжуватися до перехрестя з вулицею Солом'янською.

Також за проєктом біля велодоріжки мали встановити антипаркувальні стовпчики або паркани. У мережі зазначають, що на велодоріжках уже паркуються водії й велосипедисти мають оминати автомобілі.

   

Напередодні активісти організації «Містознавство» встановили залиті бетоном конуси на велосипедній доріжці, щоб на ній не паркувалися водії. Конуси розставили вздовж усієї велодоріжки й прикріпили інформаційні таблички.

Фото й обкладинка: Bike City Consulting, Ліза Селіщева