Інформаційні стенди про перейменовані вулиці встановлюють у Києві в межах інформаційної кампанії про деколонізацію топонімів, повідомляють у департаменті суспільних комунікацій КМДА.

Перші інформаційні стенди вже встановили на вулицях Левка Лук’яненка (раніше – вулиця Маршала Тимошенка, Оболонський район) і Василя Овсієнка (раніше – вулиця Білгородська, Солом’янський район). У департаменті обіцяють й надалі встановлювати такі стенди.

Загалом із 2022 року в Києві перейменували понад 350 вулиць у межах дерусифікації. Нові назви обирали кияни під час опитувань у «Києві Цифровому». Однак у департаменті впевнені, що киянам необхідно додатково розказувати про українців, на честь яких перейменували вулиці.

   

Зокрема, у травні 2024 перейменували проспект Правди, що в Подільському районі Києва, на честь Європейського Союзу. Перейменування проспекту також підтримали 44% киян під час опитування в «Києві Цифровому».

   

Також кияни підписують петиції на честь перейменування «російських» вулиць на честь загиблих героїв. Наприклад, вулицю Волго-Донську в Дарницькому районі просять перейменували на честь Павла Петриченка, а вулицю Зеленогірську – на честь пілота Андрія «Джуса» Пільщикова.

Фото й обкладинка: департамент суспільних комунікацій КМДА