Понад тисячу випадків захворювання на COVID-19 зафіксували за другий тиждень серпня в Києві, повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Зокрема, у червні зафіксували 199 випадків захворювань, у липні – на початку серпня підтвердили 1 660 фактів захворювання. Однак у серпні вже захворіли 1 283 людини, з них – 174 дитини. Також росте кількість госпіталізованих, зокрема є пацієнти, які потребують ШВЛ. 

«Хоча в більшості випадків хвороба перебігає без суттєвих ускладнень. Утім і в цьому є небезпека», – зазначає Гінзбург. Хворі часто списують «ковідні» симптоми на втому, звичайний нежить або алергії. Тому продовжують далі працювати, соціалізуватися й розповсюджувати COVID-19.

У КМДА закликали користуватися захисними масками, антисептиками для рук, уникати скупчень людей і контакту з людьми, які мають симптоми застуди. «Навіть головний біль, невеликий нежить або загальне погіршення самопочуття можуть бути симптомами COVID-19», – додала Гінзбург.

Якщо ж людина вже захворіла, варто притримуватися правила «Захворів – сиди вдома». За перших ознак варто самоізолюватися й зробити тест на COVID.

   

У липні зафіксували вп’ятеро більше випадків захворювання на коронавірус лише в Києві, як порівняти з червнем. Також у МОЗ повідомили про перші кілька випадків нового субваріанту коронавірусу «Омікрон» під назвою FLiRT. Ми відвідали брифінг МОЗ і розповідаємо, кому треба вакцинуватися вже зараз.