У Сумах ресторан Amici Felici встановлює терасу, що закриватиме частину історичної будівлі й пішохідну вулицю Воскресенську, пише «Цукр».

Ресторан розташований у будинку, який має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Будинок побудований в історичному ареалі міста, тому власники закладу мали звернутися до обласного управління архітектури й погодити план добудови, каже архітектор спільноти «Суми майбутнього» Ігор Титаренко.

Архітектор каже, що ресторан отримав дозвіл на будівництво тераси від виконавчого комітету Сумської міської ради. Проте власники ресторану не зверталися до обласного управління архітектури, тому не мають відповідного дозволу й погодження проводити роботи.

За зверненням архітекторів впродовж місяця проводитимуть перевірки щодо встановлення тераси. Якщо порушення виявлять, а власники закладу їх ігноруватимуть, то звернення направлять до прокуратури.

Раніше на вулиці Воскресенській було шість готелів, які не мали добудов. Тераси ставили у вигляді столів і стільців біля будівель. Так само можуть зробити і власники ресторану Amici Felici замість будівництва тераси, вважає історик Євген Мурза.

   

Будівлі на вулиці Воскресенській понад 120 років. Раніше на першому поверсі будинку була кондитерська німця Адольфа Крюгера, а у 1941–1943 роках – міська управа.

Фото: «Цукр»