З 29 червня автобуси в столиці Чехії не зупиняються без вимоги пасажирів, повідомляє The Mayor. 

Автобуси зупиняються якщо про це просять пасажири в транспотрі або водій бачить людей, які чекають на зупинці. Сповісти водія про зупинку можна, якщо натиснути відповідну кнопку в салоні автобуса, перш ніж водій дістанеться до зупинки.

Раніше пасажирам, які чекають транспорт, потрібно було підіймати руки, щоб сповістити про зупинку. Водночас частина пасажирів каже, що через непрозорі зупинки громадського транспорту водії не завжди можуть їх помітити. Крім того, люди, які тільки підходять до зупинку, не встигають сповістити водія.

Пасажири пропонують зробити зупинки в деяких місцях обов’язковими. Наприклад, біля лікарень, де багато маломобільних людей. Також водіїв, які ігнорують сигнал про зупинку, будуть штрафувати.

Нове правило запровадили, щоб скоротити час дороги й зменшити витрати на пальне. Таким же чином функціонує транспорт у багатьох європейських містах, зокрема в Дубліні, Лондоні, Відні й Братиславі.

   

Ми зібрали поради, як організувати поїздку пасажирам, які відчувають труднощі з пересуванням в барʼєрному просторі – на громадському транспорті, таксі й залізницею.