Консерваційні роботи даху Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка завершили, повідомляє французька агенція Expertise France in Ukraine, яка займалася відбудовою.

Росіяни зруйнували дах і частину основної будівлі театру ракетою «Іскандер» під час обстрілу 19 серпня. Упродовж листопада-травня 2023–2024 років у театрі завершили консервацію даху, демонтажні роботи, підсилили конструкції й цегляні стіни. Також звели покрівлю і встановили утеплення перекриття. На відновлення витратили приблизно 300 тисяч євро.

Уже 20 серпня в театрі запланували прем’єрні вистави. Зокрема, покажуть трагікомедію «Алло».

   

Росіяни вдарили по драматичному театру в центрі Чернігова 19 серпня. Сім людей загинули, зокрема шестирічна дівчинка. Поранення отримали 144 людини, серед яких 15 дітей. Удар по Чернігову, імовірно, нанесли крилатою ракетою з комплексу «Іскандер». У Чернігівській ОВА кажуть, що в драмтеатрі «проходив закритий захід, а не виставка дронів». 

У жовтні 2023 року провели розслідування і встановили ракетну бригаду ЗС РФ, що відповідала за атаку на Чернігівський обласний музично-драматичний театр імені Шевченка. 

Фото й обкладинка: Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка, Expertise France in Ukraine