Довідку про несудимість для програми «єВідновлення» тепер можна отримати за кілька хвилин, пише Мінцифри. 

Згідно з оновленням програми під час заповнення заявки тепер можна одразу замовити витяг про несудимість у «Дії». Він потрібен як підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки.

Раніше комісія місцевої влади, яка визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизували, і він займе кілька хвилин, бо інформацію генерують з реєстрів.

Окрім того, якщо власник зруйнованого житла неповнолітній або недієздатний і має опікуна, то подати заявку на допомогу можуть його законні представники. Для цього треба звернутися в ЦНАП і надати підтверджувальні документи, що людина дійсно є законним представником. Кошти надійдуть на картку «єВідновлення», відкриту на його ім’я.

   

За допомогою програми «єВідновлення» українці можуть отримати компенсацію на відбудову повністю зруйнованого житла. Дім можна відбудувати на власній земельній ділянці або будь-де на території України. Кошти зараховують траншами по 50% на картку «єВідновлення». Їх можна витратити лише в будівельних магазинах і в підрядників, що зареєструвались як учасники «єВідновлення».

Обкладинка й фото: Мінцифри