Шаблю фехтувальниці Ольги Харлан, з якою вона виграла «золото» на Олімпійських іграх у Парижі, виставляє на аукціон фонд Сергія Притули.

На отримані кошти закуплять автоматизовані турелі «ШаБля». Це куленепробивна автоматизована система, що допомагає військовим вести бій дистанційно, на відстані до 2 кілометрів.

Залежно від зброї, яку в неї вставляють, система може вражати легкоброньовану техніку, вогневі позиції й російських військових. Також турель може виявляти ворожі цілі, бо має відеокамеру й тепловізор.

Аукціон проведуть 15 серпня, о 19:00, на сторінках засновника фонду Сергія Притули у Facebook і Youtube. Усі охочі долучитися можуть зареєструвати ставки за номером +380 95 427 30 47 чи поштою [email protected].

Окрім того, фонд розігрує прапор з автографом Ольги Харлан за донейт від 200 грн (і кратно) і зустрічі на каву з фехтувальницею за найбільший донейт. Банка для участі в розіграші доступна за посиланням.

   

Олімпійські ігри в Парижі завершилися 11 серпня. Усього Україна отримала 12 медалей, зокрема три «золота», що стало найкращим результатом за 12 років на рівні Олімпійських ігор. Окрім Ольги Харлан з українською збірною, золоті медалі отримали також Ярослава Магучіх за стрибки у висоту й боксер Олександр Хижняк