Активісти організації «Містознавство» та архітекторка Дарина встановили на велосипедній доріжці, що на вулиці Липинського у Шевченківському районі, залиті бетоном конуси.

Двостороння велодоріжка облаштована уздовж усієї вулиці. Однак вона двічі «розривається» біля смітників, щоб комунальники змогли до них під’їхати. Водії використовують цей під’їзд і велодоріжку як парковку, тож велосипедисти повинні оминати припарковані авто та їхати по зустрічній смузі. 

Активісти вирішили залити бетоном дорожні конуси та розставити їх уздовж усієї велодоріжки. На обмежувачі також прикріпили інформаційні таблички. Команда зазначає, що конуси достатньо легкі, щоб комунальники могли їх посунути. Водночас обмежувачі не здуватиме вітер.

«Аби повністю убезпечити доріжку довелось встановити один конус на роздільній смузі велодоріжки. Проте там залишається не менше ширини для проїзду, ніж лишають делініатори від міста далі по вулиці», – зазначили активісти. 

   

На Великій Кільцевій облаштовують велодоріжку. За словами активістів організації «Велосипедні міста», доріжку «мабуть уперше облаштовують відповідно до будівельних норм». Зокрема, смугу шириною 25 сантиметрів зробили з колотої бруківки, що є обовʼязковою вимогою для облаштування суміжної велодоріжки з тротуаром. 

Фото й обкладинка: «Містознавство»