Колишній сквер Зої Космодем’янської на розі вулиць Олеся Гончара й Богдана Хмельницького оновили й встановили там акустичні панелі, повідомив директор департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА Олександр Возний.

Як це працює

До однієї з панелей треба стати обличчя й пошепки промовити щось до співрозмовника, який стоїть біля іншої панелі. «Попри дистанцію між вами в 15 метрів, ви чудово почуєте одне одного, хоча й говорите пошепки», – додав Возний.

Поки що панелі облаштували в тестовому форматі, їх виготовили з фанери за ідеєю київської архітектурної студії Aranchii Architects у межах концепції «Акустичного парку». Однак, якщо киянам сподобається така ідея, архітектори створять стаціонарну версію з артбетону за меценатські кошти.

   

Ці панелі встановили на місці знесеного в травні 2023 року памʼятника Зої Космодемʼянської. Його облили червоною фарбою і залишили напис «Знести». Відтоді він стояв накритий тканиною. Про те, як оновлювали новий парк за концепцією від студії Aranchii Architects і розробляли акустичну інсталяцію, читайте тут.

Фото й обкладинка: Олександр Возний