Антикварні рекламні написи, що в центрі Львова, на фасаді будинку на вулиці Весела, 5, пошкодили, повідомляють в ГО «Україна Інкогніта» з посиланням на туристичного гіда Олену Колб.

Ідеться про настінну рекламу перук і капелюхів із написами польською й на їдіш. Олена зазначає, що рекламу, імовірно, зафарбував власник будівлі. «Цих написів уже немає. Точніше вони під шаром коричневої фарби. Ніби власники зробили клаптик фасаду й затерли пам’ять», – каже гід. Олена не показала активістам фото, який зараз має вигляд реклама на фасаді.

Цю рекламу вважали однією з найцікавіших і гіди завжди додавали локацію в туристичні маршрути. Олена зазначає, що однаково приводить групи на це місце й розказує «про боротьбу пам’ятей у просторі».

Будинок і рекламні написи не мають охоронного знаку, зазначила Олена. «У нас навіть магазин «Океан» із мозаїкою знищили, хоча було відомо про суспільну думку щодо цього об’єкта», – додала гід. 

   

Відновлювальні роботи історичної вивіски магазину «Електротовари» почали у Львові наприкінці липня. Реставрацією займається команда «Рудименти Львова». Найбільше пошкоджень помітили на правій частині вивіски. Пластик за цей час зносився й розсипається від найменшого контакту. Однак вивісці вдалося зберегтися через вдале розміщення під наріжним балконом.

Фото й обкладинка: Ольга Райнер, «Україна Інкогніта»