Дитячий вагон, який напередодні представили в Укрзалізниці, вирушив у свій перший рейс за маршрутом Харків – Ясіня в складі потяга №15/16, повідомили в команді.

Що є у дитячому вагоні:

  • інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами й дитячі поручні з м’якою оббивкою облаштували в коридорі;
  • кожне купе марковане персонажами лялькового театру «Іскорками суперсил», щоб діти могли розпізнати своє купе;
  • навчально-розважальні матеріали, інструкції для руханки, настільні ігри є в кожному купе.

Для найменших пасажирів облаштували манеж, також збільшили обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою. У вбиральні є додаткові гігієнічні засоби, спеціальні дитячі накладки на унітази й сповивальний столик. 

Купейний вагон адаптували для дітей будь-якого віку, але «найбільш цікавим він буде для дітей до 8 років», – кажуть в УЗ. Під час посадки діти отримають спеціальні браслети із зазначенням купе й контактного номера телефону батьків. Придбати квиток на цей вагон можна виключно в застосунку Укрзалізниці, де він має окреме маркування «Дитячий».

   

Продажі квитків на перший у своїй історії дитячий вагон УЗ запустила 2 серпня. До кінця року планують запустити ще сім таких вагонів.

   

Раніше Укрзалізниця повідомила, що планує запустити «сімейні вагони» разом із UNICEF до кінця 2024 року. Спершу планували обладнати шість вагонів на трьох маршрутах.

Фото й обкладинка: Укрзалізниця