Увечері 7 серпня горіла будівля кінотеатру «Тампере», що розташований на вулиці Героїв Севастополя, 42, навпроти парку «Відрадний», повідомляє «Київ24».

Рятувальники отримали сповіщення про пожежу о 20:47, каже речник ДСНС Павло Петров. На місці зʼясували, що пожежа виникла через загоряння сміття на другому поверсі будівлі. Пожежу ліквідували о 21:25, жертв і постраждалих на місці немає. Наразі причину загоряння встановлюватимуть правоохоронці.

 

 

   

Кінотеатр «Тампере» побудували в 1967 році. До 1984 року він мав назву «Відрадний», а потім його перейменували на честь фінського міста-побратима. Кінотеатр уже кілька років стояв закинутий. У 2023 році виникла пожежа в глядацькій залі на першому поверсі, а потім розповсюдилася на всі три поверхи кінотеатру.

Неодноразово намагалися визнати право власності на будівлю за територіальною громадою Києва, але у 2020 році Верховний Суд своїм рішенням залишив «Тампере» у власності приватної юридичної особи.

У 2020 році компанія-девелопер повідомляла, що «Тампере» реконструюють і перетворять на сучасний культурний центр з оновленими залами, однак цього не сталося. Частина місцевих вважає, що власник навмисно доводить будівлю до аварійного стану, щоб потім знести кінотеатр і збудувати на його місці житловий комплекс.

Фото: «Київ24»