Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» запускає збір. Його ціль – збити тисячу російських розвідувальних БпЛА. 

Сили оборони України знищуватимуть російські безпілотники за допомогою модернізованих FPV. Але лише дронів-камікадзе недостатньо, каже директор фонду Тарас Чмут, тому «Повернись живим» буде розвивати й групи прикриття. 

Для підрозділів мають придбати все, що потрібно для комплексної роботи: нові пікапи, адаптовані FPV з боєприпасами, звʼязок, живлення, нічну оптику. «Військові отримають повну екосистему, яка дозволить екіпажам рубати крила російським пташкам. Влаштуємо русні дронопад!» – коментує Чмут.

Обладнання передадуть підрозділам, які вже мають досвід застосування модернізованих FPV-дронів або розгортають спеціально навчені групи прикриття. Підтримати збір донейтом можна за посиланням.

   

БФ Shieds збирає 15 мільйонів гривень на 150 РЕБів і дронів для 10 бригад Сил оборони України. У межах збору за донейт від 200 гривень розігрують авто Aston Martin Rapid, яке фонд отримав так само у вигляді донейту.