Військовослужбовця з полку «Азов» вбили в російському полоні у Ростові-на-Дону, повідомив заступник командира бригади «Азов» Святослав Паламар.

Паламар опублікував судово-медичний висновок і довідку про причини смерті загиблого за згодою дружини Іщенка. У документах ідеться, що Олександр Іщенко помер від численних травм грудної клітки, завданих тупих предметом. У чоловіка також були множинні переломи ребер.

Україну не повідомили про смерть Олександра Іщенка 

Про смерть 55-річного військовополоненого стало відомо 31 липня 2024 року. Він загинув у СІЗО, РФ звинувачувала Іщенка за двома статтями – про «участь у діяльності терористичної організації» й «у спробі насильницького захоплення влади».

Також про смерть повідомив адвокат Іщенка під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону. Російські медіа стверджують, що йдеться про справу, у якій Росія переслідує 23 українських полонених. Серед них – дев’ятеро жінок, які готували їжу для військових «Азову».

Зі слів доньки загиблого воїна, Іщенка вбили ще «9 днів тому», тобто приблизно 22 липня. Це також підтверджує довідка про причину смерті. Однак українську сторону про смерть не сповістили. Тож Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Уповноваженої з прав людини в РФ з терміновим листом для пояснення «трагічної смерті військовополоненого», обставини й причини смерті. 

Фото й обкладинка: «Медиазона», Святослав Паламар, Олена Іщенко