Перший в Україні ветеранський простір для мусульман відкриють у Києві «за кілька тижнів», повідомляють у ГО «Кримські татари Одещини».

Зараз там завершують ремонт, зазначив Арслан Місіратов у коментарі «Суспільне. Крим». У просторі облаштують чотири приміщення:

  • хол
  • намазхана – місце для молитви;
  • кімната для навчальних сесій;
  • кімната для капелана і юристів.

Ремонт ветеранського простору для мусульман у Києві Фото: Суспільне Крим

Тут мусульмани-ветерани зможуть збиратися, ділитися досвідом, молитися й отримувати необхідну психологічну підтримку. Також планують допомагати з працевлаштуванням, надавати юрконсультанції й підтримувати сім’ї воїнів. Сюди зможуть приходити чоловіки й жінки, які сповідують іслам. Усі послуги надаватимуть безкоштовно.

   

«В Україні живе лише 0,2% мусульман, а у війську їх аж 2%», – зазначив науковець-ісламознавець і муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов. Він зазначив, що є підрозділи, де їжу для військових готують з урахуванням потреб мусульманства. Однак частіше мусульмани самі дбають про свою їжу й за можливості дотримуються посту під час Рамадану.

Редакція The Village Україна розпитала муфтія Криму Айдера Рустемова про виклики для українських мусульман в умовах війни, спілкування з полоненими й примусово мобілізованими кримськими татарами.

Фото й обкладинка: ГО «Кримські татари Одещини», Суспільне Крим