У Харкові ціна однокімнатної квартири становить 21 тисячу доларів, що на 4000 доларів менше ніж пів року тому, згідно зі статистикою ЛУН.

Для порівняння, однокімнатна квартира в Сумах зараз коштує 22 тисячі доларів. Її вартість впала на 3100 доларів за останні пів року.

Найдорожчим містом за вартістю однокімнатних квартир на «вторинці» є Львів. Вартість такої квартири в місті становить 62 тисячі доларів, тимчасом як середня вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку Запоріжжя становить близько 19 тисяч доларів.

Водночас дво- й трикімнатні кваритири в Києві дорожчі, ніж у Львові. Двокімнатна квартира у Львові коштує 89 тисяч доларів, а в Києві – 90 тисяч доларів, трикімнатна – 110 тисяч доларів і 130 тисяч доларів відповідно. 

Вартість однокімнатної квартири на вторинці в Ужгороді зросла на 2200 доларів за останні пів року. Раніше середня ціна становила 55 тисяч доларів.

Однокімнатна квартира в Чернівцях, Вінниці й Луцьку коштує 45–46 тисяч доларів. А за 40 тисяч доларів можна придбати однокімнатну квартиру в Рівному й Черкасах.

Квартири в Житомирі й Одесі коштують майже однаково – 39 тисяч доларів і 38 тисяч доларів відповідно. Там за останні пів року вартість однокімнатних квартир упала на 780 доларів у середньому в Житомирі, а також на 2300 доларів в Одесі.

Однокімнатна квартира на вторинці в Тернополі коштує 37 тисяч доларів, в Івано-Франківську й Полтаві – 36 тисяч доларів, а в Хмельницькому – 35 тисяч доларів.

У Дніпрі вартість однокімнатної квартири в середньому становить 32 тисячі доларів. За останні пів року ціна впала на 5800 доларів, це найбільше зниження ціни по всій Україні.

Однокімнатну квартиру в Чернігові в середньому можна купити за 31 тисячу доларів, у Кропивницькому – за 27 тисяч доларів, у Миколаєві – за 21 тисячу доларів, а в Запоріжжі – за 19 тисяч доларів.

Вартість квартир повʼязана з наближеністю до зони бойових дій, кажуть у ЛУН.

 

ЛУН розробив штучний інтелект, який серед оголошень на ринку може за фото розпізнавати квартири з ремонтом і без, а також фільтрувати їх. За його допомогою порахували медіану вартості в кожному районі Києва.