У приміщенні Бессарабського ринку в Києві почали роботи з організації частини внутрішнього простору й відновлення торгових рядів, повідомляє КМДА.

Зазначають, що ринок не припиняє роботу, а в частині приміщення зараз прибирають надбудови пострадянського періоду. У КМДА кажуть, що роботи не передбачають жодного втручання в історичні деталі конструкцій, оскільки будівля ринку внесена до переліку памʼяток архітектури.

Активістів закликають не маніпулювати «реконструкцією», оскільки для проведення рестраврації має бути розроблений і затверджений проєкт, каже заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. Кошти на проведення робіт залучать з прибутку підприємства.

Про те, що в приміщенні Бессарабського ринку проводять роботи, повідомив активіст Дмитро Перов. «За словами робочих на місці, там буде «реконструкція». Проте ніяких вивісок ніде немає», – каже Перов.

UPD: На Бессарабському ринку мають тимчасово призупинити роботи, поки не встановлять, хто їх здійснює, за чиїм погодженням і контролем. Відповідне доручення дали в КМВА. Крім того, громадськості мають надати вільний доступ до місця проведення робіт для уникнення маніпуляцій.

 

Бессарабський ринок побудували в 1910–1912 роках на кошти цукрозаводчика Лазаря Бродського. Він призначив кошти на його будівництво в заповіті. Архітектором ринку був Генріх Ґай.

Фото: Дмитро Перов