Чернігівський автозавод виготовить 42 низькопідлогові тролейбуси для Хмельницького, повідомляє заступник міського голови Хмельницької ради Миколи Ваврищук.

Вісім трейбусів облаштують з автономним ходом до 20 кілометрів, а інші – до двох кілометрів. Такі тролейбуси матимуть змогу продовжувати рух у разі знеструмлення контактної мережі. Крім того, вони матимуть кондиціонери та камери відеоспостереження.

Зазначають, що перші п’ять тролейбусів передадуть цього року, а всі інші – впродовж 2025 року. Кошти на тролейбуси отримали завдяки гранту від Інвестиційної платформи добросусідства ЄС та ЄБРР у розмірі 4,5 мільйонів євро та кредиту від ЄБРР на 10,6 мільйонів євро.

Коштів вистачає, щоб додатково підписати угоду на ще два тролейбуси для Хмельницького. Це дозволить майже повністю оновити транспортний парк міста, додає Ваврищук.

   

У квітні в Чернігові запустили новий тролейбусний маршрут, яким курсують тролейбуси «Еталон» з автономним запасом ходу. Тролейбуси придбали за кошти з міського бюджету в Чернігівського автозаводу. Вартість одніє моделі становить 13,375 мільйона гривень, а загальна сума договору – 53,5 мільйона.

Фото: Чернігівська міська рада