У Львові запустили перші трамваї моделі K-T4D, які отримали від Берліна, повідомляє Львівська міська рада.

Перші трамваї курсуватимуть на маршрутах № 3 та № 6. Вони мають модернізовану систему керування й живлення, що економить електроенергію. Зокрема, вони споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні трамваї, зазнають у ЛКП «Львівелектротранс».

До кінця серпня планують випустити на маршрут ще два трамваї. Про те, що Берлін безкоштовно передасть місту 12 вживаних трамваїм K-T4D, повідомили у березні. Також зазначали, що на транспортування, розмитнення й переобладнання вагонів під ширину львівської колії місто має виділити близько 26 мільйонів гривень.

Такі траваї місто закупило в Берліна у 2018 році. Директор департаменту міської мобільності Львова Олег Забарило зазначав, що вони «добре себе зарекомендували». У 2022 році Львів також скеровував запити до європейських міст щодо можливості передачі Львову вживаних трамваїв на безоплатній основі.

   

У липні в Києві запустили трамвай типу Tatra T3 після капітального ремонту. Зокрема, вагон оснастили системами кондиціонування пасажирського салону та кабіни водія у межах капітального ремонту.

«Пасажири Києва» проїхались відремонтованим вагоном і зазначають, що кондиціонер салону працює слабо, повітроводів по салону немає, а забір і вихід повітря майже в одному місці.

Фото: Володимир Караїм