На честь загиблого військового пілота Андрія «Джуса» Пільщикова можуть назвати вулицю в Києві. Відповідна петиція набрала необхідні шість тисяч підписів для розгляду її Київрадою.

Ідеться про Зеленогірську вулицю в Солом’янському районі, яка пролягає від Севастопольської площі до кінця забудови. Її назвали на честь російського міста Зеленогорск у 1955 році. «Назва цієї вулиці створить на карті міста символічний зв’язок від видатних українських авіаторів минулого до Героїв сучасності», – йдеться у петиції. 

«Андрій Пільщиков був одним із тих, завдяки кому почули про «Привидів Києва». І тому заслуговує на гідне вшанування в назву вулиці, яка бере початок від проспекту Повітряних Сил», – додає автор. 

Що відомо про Андрія Пільщикова

На початку повномасштабного вторгнення Андрій Пільщиков долучився до Повітряних сил України. Зокрема брав участь у повітряній оборони Києві в складі підрозділу, який назвали «Привиди Києва». 

Капітан Андрій Пільщиков загинув 25 серпня 2023 року під час зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 біля села Сінгури на Житомирщині.

Обкладинка: Антон Осьмак