Укрзалізниця відкрила продаж квитків на перший у своїй історії дитячий вагон. 

Це купейний вагон, оснащений для батьків та дітей від 0 до 8 років. Він курсуватиме у складі поїзда №15/16 Харків – Ясіня з 8 серпня. 

Роботи з модернізації цього вагона проводили протягом пів року на Київському електровагоноремонтному заводі. Додали, зокрема, дитячі манежі й сповивальні столики у вбиральні.

Квитки доступні для придбання лише через мобільний застосунок Укрзалізниці  за маркуванням «Дитячий» й коштують як купейні квитки такого ж класу того поїзда. До кінця року планують запустити ще сім таких вагонів. 

   

Раніше Укрзалізниця повідомила, що планує запустити «сімейні вагони» разом із UNICEF до кінця 2024 року. Спершу планували обладнати шість вагонів на трьох маршрутах.

   

У 2023 році Укрзалізниця запустила жіночі купе. Вагони з жіночими купе курсують на чотирьох напрямках: Харків – Ясіня, Дніпро – Трускавець, Київ – Ужгород і Київ – Кривий Ріг.

У жовтні того ж року жіночі купе додали ще до чотирьох потягів, а з серпня 2024 вони стали доступними на рейсах №1/2 Харків – Івано-Франківськ, №5/6 Запоріжжя – Ясіня, №43/44 Черкаси – Івано-Франківськ й №95/96 Київ – Рахів.

Обкладинка й фото: Укрзалізниця