Паркомісця для батьків із дітьми пропонують облаштувати у Львові, повідомили за підсумками комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки.

Йдеться про водіїв, у яких є діти до трьох років і вони їздять у дитячих візочках. Для того, щоб зафіксувати дитину в автомобілі, потрібне більше паркомісце. «Така практика давно поширена в світі, але раніше в Україні  правила дорожнього руху не передбачали відповідних дорожніх розміток», – коментують депутати.

«Наприклад, є ідея зробити п’ять відсотків місць для електроавтомобілів на майданчиках для паркування транспортних засобів. Але чому немає досі паркомісць для батьків із дітьми», – додала голова комісії.

Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури доручили проаналізувати можливість і локації для облаштування спеціальних паркомісць для батьків із дітьми. У разі успішної перевірки відповідні зміни зможуть внести до Положення про паркування транспортних засобів на території Львівської громади.

   

Раніше у Львові облаштували альтернативні паркомісця для людей з інвалідністю. За допомогою спеціальних пандусів їх підвищили до рівня хідника: так водій або пасажир матиме змогу безперешкодно переміститися з парковки на тротуар. На паркувальних майданчиках «Львівавтодору» загалом є вже 2506 паркомісць, з них 258 інклюзивних.