Українські захисники й захисниці, які втртили зір під час виконання бойових завдань, можуть безкоштовно його відновити в Центрі мікрохірургії ока Василя Шевчика, повідомляють у Мінветеранів.

Також допомогу можуть отримати військові, котрі відчули значне погіршення гостроти зору після повернення до цивільного життя. Люди, яких комісували з військової служби за станом здоров’я, але ще не отримали відповідне посвідчення, також можуть звернутися по допомогу.

Які послуги можуть отримати захисники й захисниці:

  • повне офтальмологічне обстеження;
  • оперативне й лазерне лікування захворювань очей;
  • лікування рубцевих змін обличчя.

Записатися на офтальмологічне обстеження за телефоном можна:

  • у Києві за адресою проспекту Перемоги, 119-А: 093 09 85 455;
  • у Чернігові за адресою вулиця Велика Кільцева, 5-Б: 066 96 18 136.

Під час відвідування клініки адміністратору треба показати документ, що підтверджує право участі в проєкті «Повернемо зір Захисникам та Захисницям України». 

   

Учасникам бойових дій компенсуватимуть частину стоматологічних послуг у Києві. Розмір компенсації залежить від проведених процедур, але загалом не може перевищувати 15 тисяч гривень на рік. Зокрема, захисники й захисниці можуть видалити зуби, накласти або зняти шви, запломбувати зуб.

Київ також частково компенсовуватиме військовим з утратою кінцівки вартість придбаного авто. Розмір компенсації може становити від 10% до 95% вартості автівки, але не має перевищувати 180 прожиткових мінімумів (тобто 545 040 гривень).