У Києві не можуть встановити сонячні панелі на світлофорах, щоб вони працювали безперебійно, пише депутатка Київради Ксенія Семенова, яка подала відповідне звернення.

У відповіді міський голова Віталій Кличко зазначив, що неможливо забезпечити достатній час для заряджання акумуляторів за допомогою сонячних панелей в осінній, зимовий і весняний період. Це пояснюють щільною міською забудовою, залежністю кількості виробленої електроенергії від розміру панелей, а також географічним розташуванням міста.

 

 

Натомість, пише Кличко, «Центр організації дорожнього руху» встановлює шафи резервного живлення, щоб світлофори працювали під час відключень електроенергії. У 2024 році вже встановили 62 такі шафи для 80 світлофорів. До кінця року планують встановити ще 80 шаф резервного живлення. 

«Я би порадила вам їздити метро, бо так безпечніше, але але...» – коментує Семенова.

   

Напередодні в КП «Центр організації дорожнього руху» сказали, що вже 40% світлофорних об’єктів столиці мають резервне живлення. Де саме забезпечили їм безперебійну роботу, читайте тут.

   

У Луцьку почали встановлювати сонячні панелі на світлофорах, які не працюють під час відключення світла. Спершу сонячними панелями планують облаштувати декілька основних об’єктів.

Обкладинка й фото: «Центр організації дорожнього руху»