Кассельські бордюри почали прокладати у Львові, на проспекті Чорновола біля ТРЦ «Форум Львів», повідомляють у ГО «Зручне місто».

Це спеціальний тип бордюра для платформи зупинки громадського транспорту, який дозволяє автобусам і тролейбусам під’їжджати впритул до платформи. Правильна висота платформи, низький рівень підлоги салону й функція кнілінгу [коли автобус може нахилитися на бік] забезпечить людям на кріслі колісному безпечно й легко потрапити в транспорт без пандусів і сторонньої допомоги.

Раніше єдиними містами в Україні, де встановили кассельські бордюри, були Вінниця й Чернівці. Однак вони працюють дуже обмежено, бо водії громадського транспорту не під’їжджають упритул до посадкового майданчика. Активісти закликають проводити додаткові інструктажі. Водночас у Європі такі бордюри вже давно є стандартними й мають різні варіації.

   

Новий трамвайний маршрут до реабілітаційного центру Unbroken також облаштовують у Львові. До того ж планують розширити вулицю Миколайчука, щоб збільшити кількість смуг для транспорту.

Фото й обкладинка: ГО «Зручне місто»