У Полтаві планують збудувати сонячні електростанції для комунальних підприємств міста, повідомляє «Зміст».

Для будівництва сонячних електростанцій внесли зміни до програми поліпшення енергоефективності. Серед кандидатів на встановлення сонячних панелей – КП «Полтаваелектроавтотранс», яке відповідає за комунальні тролейбуси й автобуси міста.

Зокрема, для потреб тролейбусного депо треба облаштувати електростанцію потужністю 200 кВт. Крім того, ще 50кВт необхідні для забезпечення адміністративної роботи.

«У нас, крім тролейбусів, є ще автобуси, які потрібно обслуговувати не лише тоді, коли тролейбус чи автобус заїхав на територію депо. Їх обслуговують, використовуючи електричні підіймачі, виконуючи зварювальні роботи тощо», – каже директор підприємства Євгеній Зайцев.

Зараз підприємство також потрапляє під відключення електроенергії. Диспетчерський пункт знеструмлюють за графіками, як і звичайні будинки в місті. Завдяки електростанції громадський транспорт можна буде обслуговувати незалежно від наявності світла.

 

У липні мешканці багатоповерхівки в Голосіївському районі Києва встановили сонячні панелі й інвертори в межах програми «70/30». У будинку встановили три гібридні інвертори по 10 кВт і 30 кВт батарея. Це обладнання може заряджатися від мережі або сонячних панелей, встановлених на даху.

обкладинка: «Зміст»