У липні зареєстрували 900 випадків захворювання на COVID-19 у Києві за даними ЦГЗ, повідомляють у пресслужбі КМДА.

Це майже впʼятеро більше випадків захворювання, ніж зафіксували за червень. Тоді хворих на COVID-19 було менше 200. У КМДА зазначають, що останніми тижнями в Києві значно підвищився рівень захворюваності. «Зокрема, як порівняти з початком липня, збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус», – додає директорка департаменту охорони здоров’я. 

Станом на 1 липня в медзакладах перебувало 20 хворих на COVID-19 й один із підозрою. Наразі таких пацієнтів 73. «У середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб на добу», – додають у пресслужбі. Серед ушпиталених важких хворих є 18 дітей.

У Департаменті нагадали, як знизити ризики зараження коронавірусом:

  • слідкувати за особистою гігієною – мити руки та використовувати дезінфекційні засоби;
  • уникати закритих приміщень з великими скупченнями людьми;
  • часто провітрювати приміщення і проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Директорка департаменту зауважує, що треба дотримуватися правила «Захворів – сиди вдома!» За перших симптомів нездужання варто самоізолюватися. Якщо захворіла дитина, її теж варто лишати вдома. Обов’язково треба зробити тест на коронавірус, щоб зрозуміти, яке лікування обрати, і дотримуватися всіх рекомендацій до повного одужання.

   

Карантин і режим надзвичайного стану через пандемію COVID-19 завершився в Україні 1 липня 2023 року. Карантин у країні тривав з 11 березня 2020-го. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) скасувала статус пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації ще в травні 2023 року.

Попри це на території України досі циркулює близько 14 різних штамів вірусу. Ми розповідали, що треба знати про другу бустерну дозу, планові щеплення не тільки від COVID-19, а також розпитували лікаря-інфекціоніста, чи дійсно коронавірус став «новим грипом».