У Києві, біля станції метро «Печерська», демонтували рекламну вивіску на висоті 25 метрів. 

Конструкція розміром 60 м² була розташована на даху 8-поверхової житлової будівлі. Її демонтаж проводили промислові альпіністи підрядної організації. Спочатку вони за допомогою спецзасобів відокремили літери рекламного засобу, а потім зняли каркас всієї конструкції.

Вивіску демонтували через порушення правил розміщення реклами у місті. Згодом планують прибрати ще одну таку дахову конструкцію біля Палацу спорту.

   

У грудні 2023 року в Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах будинків. Зокрема, ввели вимогу щодо відстані між вивісками для одного власника. А розміщення вивісок на об’єктах культурної спадщини допускатимуть лише у вигляді конструкцій, що складаються з окремих літер і не мають пласкої основи, кронштейнів чи маркіз.

Окрім того, рекламні конструкції на транспортних розв’язках у Києві приберуть вже після завершення строку дії документів. Управління з питань реклами КМДА виграло справу у Верховному Суді про недопущення продовження строку дії погоджень для реклами на мостах. Зокрема, йдеться про 54 конструкції.

   

У«Київрекламі» пояснили, що таке маркіза як тип вивіски і як правильно її розміщувати. Також розповіли, як правильно підсвічувати вивіски й розміщувати їх у дверних і віконних прорізах.

   

Як демонтують незаконну рекламу в Києві? Ми провели день із бригадою КП «Київреклама» й показуємо на прикладі однієї вулиці, як змінюється вигляд зовнішньої реклами та правила її розміщення.

Обкладинка й фото: Управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама»