У Києві на місці спортивного клубу «Локомотив», зруйнованого внаслідок російського обстрілу, планують збудувати інклюзивне спортивне містечко, повідомляє Укразалізниця.

Планують створити інклюзивне спортивне містечко зі стадіоном, спортзалом, зонами для різних видів спорту, а також облаштувати музей історії ФСК «Локомотив», футбольний клуб якого є одним з найстаріших в Україні.

Простір хочуть адаптувати для ветеранів. Концепція має враховувати потреби людей з інвалідністю, а також екологічні аспекти. Щоб мінімізувати негативний вплив на навколишнє середовище, під час будівництва планують використовуючи екологічно чисті матеріали, кажуть в Укразалізниці.

Для будівництва спортивного містечка планують залучити донорів. Також до ініціативи доєднався фонд Говарда Баффета.

   

Комплекс спортивного клубу «Локомотив», який розташований на Стадіонному провулку, 10/2, пошкодили внаслідок ранкової ракетної атаки 23 січня 2024 року. Частина споруди обвалилася всередину, а дах і конструкції покрівлі впали на підлогу спорткомплексу.

У спорткомплексі тренувалася футбольна команда, у складі якої діти залізничників та евакуйовані з Харківщини, Донеччини, Луганщини та Херсонщини. Укрзалізниця реконструювала стадіон комплексу футбольного клубу «Локомотив» у 2022 році.

Фото: Укрзалізниця