На засіданні Робочої групи з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії погодили перейменування трьох станцій метро та 48 вулиць у Харкові, повідомляє Харківська ОВА.

Станцію метро «Героїв Праці» вирішили перейменувати на «Салтівську», «Завод імені Малишева» – на «Заводську», а «Проспект Гагаріна» – на «Леваду».

Зокрема, вулиця Героїв праці матиме назву вилиця Нескорених, вулиця Лермонтовська стане вулицею Майка Йогансена, вулицю Дружби Народів перейменували на вулицю Соборності України, а проспект Гагаріна – на Аерокосмічний проспект.

Крім того, у місті з'являться нові назви вулиць на честь бійців 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» та 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Також планують випустити цикл праць, які присвячені видатним особистостям області. «До доробку будуть включені всі імена людей, які своєю працею прославили Харківщину на світовому рівні», – кажуть в Харківській ОВА.

 

На станції метро «Ярослава Мудрого» у Харкові почали встановлювати літери з новою назвою у липні. Раніше ця станція метро мала назву «Пушкінська», а на «Ярослава Мудрого» її перейменували у квітні.

Фото: Харківський метрополітен